Skip to main content
1 juli 2017

Schoolleider luistert naar Gods stem – en redt een gezin

Toen deze Pakistaanse leider – werkzaam in het onderwijs – de Summit bezocht kon hij niet vermoeden hoe God hem zou gebruiken. Hij koos ervoor zich open te stellen voor Gods stille stem – en wat er toen gebeurde, redde een heel gezin.

Op de Global Leadership Summit (GLS) in Pakistan leerde ik dat God je gebruikt als je jezelf beschikbaar stelt. En dus besloot ik om dat te doen. Ik had er geen idee van hoe snel God op mijn bereidwilligheid zou ingaan. Na de Summit reisde ik terug naar mijn dorp, waar ik ook schoolhoofd ben. Onderweg drong de Heilige Geest erop aan dat ik uit de bus moest stappen, ergens op een zijweggetje. En dat terwijl ik nog een aardig eindje van huis was. Vreemd, dacht ik. Waarom zou ik dat doen? Als ik hier uitstap, moet ik zeker nog een half uur lopen! Maar ik stapte toch uit.

Toen de bus vertrok, bleef ik alleen achter op straat. Er was geen mens te zien, behalve wat verkeer dat voorbijkwam. Ik stond daar en dacht: Dom dat ik ben uitgestapt. Boos op mezelf wilde ik mijn zoon bellen, toen ik uit de struiken achter me een vrouw hoorde schreeuwen. Ik rende erheen en zag een vrouw met twee kinderen, een jongetje van zeven en een meisje van negen. Ze waren gewond en bloedden. De vrouw kon niet meer lopen, en de kinderen waren doodsbang. Ik had een fles water bij me die ik aan hen gaf. Ze vroeg me welk geloof ik had, en ik zei dat ik christen was. Toen vertelde ze me haar verhaal.

‘Een jaar geleden kwam er een prediker naar mijn dorp. Ik ben toen christen geworden. Dat heb ik voor mijn man en schoonfamilie verborgen gehouden, maar ze zijn erachter gekomen. Ze hebben me geslagen en opgesloten. Deze ochtend zou mijn man mij en mijn twee kinderen vermoorden. Maar gisteravond heeft een vriend uit de buurt me helpen ontsnappen. We hebben de hele nacht gelopen. We waren moe en hebben ons verstopt in deze struiken.’

Toen begreep ik wat de Heilige Geest van me wilde. Ik belde mijn zoon dat hij een riksja moest bestellen en snel deze kant op moest komen. We hebben de vrouw en haar kinderen meegenomen naar mijn dorp. Ze wonen bij ons. De kinderen gaan naar school, en zij werkt er als assistent.

Ik kan de organisatoren niet genoeg bedanken voor de GLS in Pakistan. Het heeft me geleerd om altijd open te staan om Gods influisteringen te horen.

 

In Nederland worden er ook Global Leadership Summits georganiseerd, de organisatie is in handen van Stichting Opwekking. Kom ook naar de GLS en ontdek hoe jij het verschil kunt maken en van invloed kunt zijn op jouw familie, kerk, werk en leefomgeving.

Jouw verhaal

Ben jij op een bijzondere manier aangesproken of geïnspireerd, bijvoorbeeld tijdens de Global Leadership Summit? Vertel ons dan je verhaal. We horen graag van je!