Skip to main content
14 juli 2020

De GLS bereikt 1.000 gevangenen in Ecuador

Het idee om een GLS te houden in een plaatselijke gevangenis in Guayaquil, Ecuador, ontstond nadat het team tijdens de Summit van 2015 het verhaal over de grotere visie van Burl Cain had gezien. ‘We organiseren de GLS al 10 jaar in onze kerk’, zegt Ana Maria, leider van de GLS in Ecuador. ‘En toen we zagen dat de GLS in Amerikaanse gevangenissen werd gehouden, werd onze voorganger die verantwoordelijk is voor gevangeniswerk, enthousiast om dat ook in onze stad te organiseren.’

In februari jl. vond de GLS in een van de negen gevangenissen plaats. Er werden meer dan 1000 gevangenen bereikt.

‘Het is geweldig om de reacties te zien op wat ze ervaren’, zegt Ana Maria. ‘Ze bedankten ons voor inzichten en tools die ze nog niet eerder kregen aangereikt. Als ze zich openstellen voor dingen waarvan ze dachten dat ze het niet konden, dan geeft dat hoop voor de toekomst.’

Men hoopt dit jaar in de VS in 60 gevangenissen een GLS te organiseren. Ook in Kenia, Venezuela en natuurlijk Ecuador zijn dergelijke gevangenisinitiatieven. Je gebed en ondersteuning voor de GLS in gevangenissen wordt op prijs gesteld.

 

In Nederland worden er ook Global Leadership Summits georganiseerd, de organisatie is in handen van Stichting Opwekking. Kom ook naar de GLS en ontdek hoe jij het verschil kunt maken en van invloed kunt zijn op jouw familie, kerk, werk en leefomgeving.

Jouw verhaal

Ben jij op een bijzondere manier aangesproken of geïnspireerd, bijvoorbeeld tijdens de Global Leadership Summit? Vertel ons dan je verhaal. We horen graag van je!